luni, 22 iunie 2015

Prima actiune PRIETEN CU TINE - Comunicat de presǎ post eveniment


PRIETEN CU TINE
Sesiunea informativǎ nr. 1
Stil de viaţǎ sǎnǎtos

Comunicat de presǎ                  
                                                                                                                                                              
Asociaţia „EXISTǍ O ŞANSǍ” a organizat sâmbǎtǎ, 20 iunie 2015, de la 11.00 -  14.00, la sediul Centrului de Resurse pentru Tineret – CERT din localitatea Buhuşi,  judeţul Bacǎu, prima acţiune dintr-o serie de 5 sesiuni de informare şi conştientizare pentru un stil de viaţǎ sǎnǎtos, integrate proiectului „CERT, o şansă pentru tine! - CENTRUL DE RESURSE PENTRU TINERET” finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România, Componenta 5 Dezvoltarea Capacitǎţii ONG-urilor, Reţele şi Coaliţii.


PRIETEN CU TINE este sloganul sub care se desfǎşoarǎ cele 5 sesiuni de informare şi conştientizare pe teme de sǎnǎtate şi prevenirea riscurilor la care sunt expuşi copiii şi tinerii. Participanţii la aceste activitǎţi sunt în principal copii şi tineri din comunitate, dar şi adulţi interesaţi de educaţia tinerei generaţii pentru un stil de viaţǎ sǎnǎtos. Informaţii fiabile şi recomandǎri utile sunt oferite cu sprijinul specialiştilor invitaţi de echipa de proiect.
Scopul organizǎrii sesiunilor informative PRIETEN CU TINE este de a responsabiliza tinerii pentru propria stare de bine şi de sǎnǎtate. Obiectivele specifice ale acestor acţiuni urmǎresc informarea şi sprijinirea tinerilor pentru conştientizarea riscurilor la care sunt expuşi şi importanţa adoptǎrii unor atitudini şi comportamente responsabile pentru a se bucura pe termen lung de o stare generalǎ de bine şi un stil de viaţǎ sǎnǎtos.
Prima sesiune de educaţie pentru stil de viaţǎ sǎnǎtos (program echilibrat de studiu, alimentaţie sǎnǎtoasǎ, hidratare, mişcare, odihnǎ şi relaxare, riscurile obezitǎţii) a fost facilitatǎ de d-na prof. Virginia – Smǎrǎndiţa Brǎescu, membrǎ a echipei de proiect, şi a avut ca invitatǎ din comunitate pe d-na psiholog clinician Diana Apetri, care a abordat tema "Influenţa mentalului asupra stǎrii de sǎnǎtate" prin care a vrut sǎ le ofere tinerilor o altǎ viziune asupra modului în care pot depǎşi obstacolele şi diferite situaţii din viaţǎ prin adoptarea unei gândiri pozitive şi explicarea efectelor gândirii negative pe termen lung. Aceastǎ analizǎ comparativǎ a permis identificarea beneficiilor pe care gândirea pozitivǎ şi implicarea în activitǎţi de voluntariat le aduc pentru menţinerea unui tonus interior la cote optime pentru starea de bine şi de sǎnǎtate.                                                              Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Oficiul Regional pentru Europa, 24% din elevii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani erau, la nivelul anului 2006, supraponderali sau obezi cu un risc crescut de a dezvolta boli cronice pe măsură ce devin adulţi. In 2008, 1,5 miliarde de adulti cu varsta peste 20 de ani erau supraponderali, iar în 2010, aproape 43 milioane de copii sub varsta de 5 ani erau supraponderali.
Pǎrinţii şi cadrele didactice pot contribui la creşterea unor copii sănătoşi şi, pe termen lung, la optimizarea stǎrii de bine individuale şi colective. Specialiştii confirmǎ cǎ o alimentaţie sănătoasă, hidratarea corectǎ, activitatea fizicǎ de zi cu zi şi un program echilibrat de somn, studiu şi relaxare au un impact puternic asupra corpului şi a minţii contribuind la creşterea atenţiei, concentrǎrii şi capacitǎţii de a înţelege şi a învǎţa, prevenind adoptarea atitudinilor şi comportamentelor de risc şi îmbunătăţind totodarǎ semnificativ participarea activǎ la ore şi rezultatele şcolare. 


Asociaţia „EXISTǍ O ŞANSǍ” promoveazǎ, prin dezvoltarea Centrului de Resurse pentru Tineret – CERT, noua paradigmǎ a educaţiei în societatea cunoaşterii – sociodidactica – ca rezultantǎ a negocierii didacticilor specifice în câmpul educaţional, pentru ca educaţia sǎ fie empowerment şi nu îndoctrinare. Informalul, formalul şi nonformalul se întâlnesc pentru o valoare adǎugatǎ a educaţiei oferitǎ prin dezvoltarea abilitǎţilor de viaţǎ ale tinerilor, voluntariat, cetǎţenie activǎ, management organizaţional strategic şi leadership pentru responsabilitate socialǎ şi dezvoltarea durabilǎ a comunitǎţii.

Pentru detalii si informatii suplimentare, contactaţi: 
                                                  
Asociaţia ,, EXISTǍ O ŞANSǍ”, Buhuşi, jud. Bacǎu
Elena MITREA, Manager proiect
Telefon: 0744260370
Virginia – Smǎrǎndiţa Brǎescu
Responsabil Comunicare şi PR, Expert/Trainer
Telefon: 0742754259
E-mail: contact@existaosansa.ro
Web: www.existaosansa.ro

Pentru mai multe informaţii despre Asociaţia ,,EXISTǍ O ŞANSǍ” şi proiectul „CERT, o şansă pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret”, accesaţi: www.existaosansa.ro.
Conţinutul acestui comunicat de presǎ nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO