marți, 9 februarie 2016

Excursie tematica la Centrul PRO VOBIS din Cluj Napoca

‪#‎cluj‬ ‪#‎implicarevoluntariat‬ ‪#‎vizitaprovobis‬

Asociatia "Exista O Sansa" Buhusi a oferit, printr-o excursie tematica organizata in cadrul activitatii "Permisul de conducere ONG" din agenda proiectului CERT, unui grup de voluntari ai Centrului de Resurse pentru Tineret ocazia de a primi informatii despre voluntariat si implicare, despre motivare si importanta activitatii de voluntariat de la profesionisti in domeniu, intr-o intalnire interesanta cu
- Cristina Rigman, Director executiv al Pro Vobis, Centrul National de Resurse pentru Voluntariat Cluj Napoca .
- Ioana Bere, reprezentanta a Centrului de Voluntariat Cluj, care ne-a vorbit despre experinta pe care a dobandit-o ca voluntar european, despre voluntarii EVS (European Voluntary Service).

Voluntarii AEOS au avut ocazia sa asculte povestea lui Carlos, voluntar aflat la un stagiu EVS in Romania si gazduit de Centrul de Voluntariat Cluj Napoca in aceasta perioada.

 

Excursia tematica la Cluj Napoca a avut urmatoarele obiective:

  • Schimb de experienta si bune practici pentru identificarea de noi mijloace de coordonare a voluntarilor. Motivarea eficienta a voluntarilor. Cand, pentru ce actiuni, cum anume si prin ce mijloace?
  • Cresterea gradului de implicare in comunitate a voluntarilor AEOS. Cresterea interesului altor tineri din comunitate pentru a se implica in activitati de voluntariat. 
  • Cresterea gradului de inovare in domeniul voluntariatului. Care ar putea fi proiectele urmatoare de voluntariat care pot atrage si motiva tinerii? 
  • Cum implicăm comunitatea locală in proiecte și activități de tineret? 
  • Noi contacte intre voluntari, noi contacte pentru proiecte viitoare. Scopul vizitei voluntarilor CERT a fost atins datorita intalnirilor cu oameni importanti din zona ONG, care au demonstrat forta tinerilor si rezultatele concrete si potentiale ale implicarii comunitare.  
Multumim gazdelor noastre care ne-au facilitat intalnirea si cu Federatia SHARE si echipa Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015!


Proiectul „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţi www.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO